Pastel de chocolate (Pastís de xocolata) - Perú

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Irene Pinto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 tasses de farina
  • 1 tassa de xocolata en pols
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 2 cullerades i mitja de bicarbonat
  • 3 tasses de sucre
  • 1 tassa i 1/3 d'oli de gira-sol
  • 2 tasses de llet
  • 4 ous
  • 2 cullerades de vinagre
  • 2 culleradetes d'extracte de vainilla

PREPARACIÓ

Barregeu la farina, la xocolata en pols, el llevat en pols i el bicarbonat. Passeu-ho 3 vegades pel sedàs, per què la barreja sigui uniforme. Formeu un volcà i afegiu-hi l'oli de gira-sol, la llet, els ous, el vinagre i l'extracte de vainilla. Barregeu-ho tot amb una cullera de fusta, fins que quedi una massa uniforme i fina. Afegiu-hi el sucre i continueu barrejant-ho. Folreu un motlle amb paper vegetal. Aboqueu-hi la pasta i ho feu coure al forn moderat durant 45 minuts. Quan sigui fred, el podeu tallar pel mig per farcir-lo o deixar-lo sencer i cobrir-lo amb un fudge de xocolata o amb coco ratllat.