Pastéis de nata (Pastissets farcits de crema) - Amarante, Portugal

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pedro Varejão i Cristina Canal, Miànigues (Porqueres)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 2 làmines de pasta de full
  • 6 ous
  • 180 g de sucre
  • 50 g de farina
  • 1/2 l de crema de llet
  • 1 canó de canyella
  • pell de llimona
  • sucre llustre
  • canyella en pols

PREPARACIÓ

Desemboliqueu la pasta de full i torneu a enrotllar-la formant un cilindre. Talleu-ne porcions de, més o menys, dos dits d'amplada. Poseu cada porció dins un motlle per a racions individuals, com els de fer magdalenes. Premeu la pasta perquè quedi el voltant de la forma del motllo coberta, tot i que no cal que arribi fins a dalt.
Preescalfeu el forn a temperatura mitjana-alta.
Prepareu la crema per farcir els pastissets amb 5 ous. Reserveu-ne un de sencer per al final. Separeu les clares dels rovells. Reserveu les clares per a alguna altra preparació.
Poseu un cassó al foc amb els rovells, la crema de llet, el sucre, la farina, el canó de canyella i la pell de llimona. Poseu el foc al mínim i no pareu de remenar-ho amb les varetes perquè la crema quedi ben fina.
Poseu una bona cullerada de crema dins de cada porció de massa.
Bateu l'ou que teniu reservat i pinteu la superfície dels pastissets. Enforneu-los uns 15 o 20 minuts (cada forn és diferent) fins que veieu que són daurats.
Deixeu-los refredar sense desemmotllar. Un cop freds, poseu-los en una safata i espolseu-hi una mica de sucre de llustre i de canyella en pols per sobre.
 
Nota:
Si voleu els pastissets una mica menys "calòrics", en lloc de preparar la crema del farcit amb crema de llet, poseu-hi meitat llet i meitat crema de llet.