Pasta d'hivern de ceps i parmesà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Padró
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    El parmesà, pel fet de ser un formatge molt sec, té molta concentració de nutrients: és ric en energia, en greix, en proteïnes i en minerals, com ara el calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 300 g de pasta (espaguetis núm. 5)
  • 45 g de ceps
  • 12 espàrrecs verds
  • 4 carxofes del Prat
  • 3 grans d'all
  • 1 ceba de Figueres
  • cibulet
  • 100 g de formatge parmesà
  • oli d'oliva extra
  • sal i pebre blanc
  • aigua

PREPARACIÓ

Posem els ceps a hidratar uns 20 minuts.

Tallem la ceba. Trinxem l'all. Fem un sofregit amb l'all i la ceba.

Mentrestant, tallem les puntes dels espàrrecs i les reservem. Pelem una carxofa fins el cor. En un pot amb aigua, hi bullim les altres parts dels espàrrecs 15 MINUTS i el cor escarxofa. Afegim les puntes dels espàrrecs al sofregit

Escorrem els ceps. Els afegim al sofregit

Mentrestant FEM LA SALSA: Tallem el parmesà en trossos petits. Batem amb la batedora els espàrrecs bullits, l'all, cibulet, oli, sal i el formatge parmesà fins que tot plegat tingui una textura cremosa. Ho reservem.

Després, posem aigua A BULLIR amb L'AIGUA D'HIDRATAR ELS CEPS per fer els espaguetis. Afegim es espaguetis 8 minuts

Després FEM LES GALETES DE PARMESÀ: Ratllem parmesà sobre paper de forn i fem les galetes/MUNTANYETA. I al forn 2 MINUT

Tallem el cor de carxofa i el saltegem

Escorrem els espaguetis i els barregem amb el sofregit

PRESENTACIÓ: Posem els espaguetis dins d'un motllo rodó. Els cors de la carxofa van a sobre la pasta com i la galeta de parmesà. Salsegem
Anar al contingut