Pasta d'hivern de ceps i parmesà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Padró
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
El parmesà, pel fet de ser un formatge molt sec, té molta concentració de nutrients: és ric en energia, en greix, en proteïnes i en minerals, com ara el calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 300 g de pasta (espaguetis núm. 5)
- 45 g de ceps
- 12 espàrrecs verds
- 4 carxofes del Prat
- 3 grans d'all
- 1 ceba de Figueres
- cibulet
- 100 g de formatge parmesà
- oli d'oliva extra
- sal i pebre blanc
- aigua
PREPARACIÓ
Posem els ceps a hidratar uns 20 minuts.
Tallem la ceba. Trinxem l'all. Fem un sofregit amb l'all i la ceba.
Mentrestant, tallem les puntes dels espàrrecs i les reservem. Pelem una carxofa fins el cor. En un pot amb aigua, hi bullim les altres parts dels espàrrecs 15 MINUTS i el cor escarxofa. Afegim les puntes dels espàrrecs al sofregit
Escorrem els ceps. Els afegim al sofregit
Mentrestant FEM LA SALSA: Tallem el parmesà en trossos petits. Batem amb la batedora els espàrrecs bullits, l'all, cibulet, oli, sal i el formatge parmesà fins que tot plegat tingui una textura cremosa. Ho reservem.
Després, posem aigua A BULLIR amb L'AIGUA D'HIDRATAR ELS CEPS per fer els espaguetis. Afegim es espaguetis 8 minuts
Després FEM LES GALETES DE PARMESÀ: Ratllem parmesà sobre paper de forn i fem les galetes/MUNTANYETA. I al forn 2 MINUT
Tallem el cor de carxofa i el saltegem
Escorrem els espaguetis i els barregem amb el sofregit
PRESENTACIÓ: Posem els espaguetis dins d'un motllo rodó. Els cors de la carxofa van a sobre la pasta com i la galeta de parmesà. Salsegem
Tallem la ceba. Trinxem l'all. Fem un sofregit amb l'all i la ceba.
Mentrestant, tallem les puntes dels espàrrecs i les reservem. Pelem una carxofa fins el cor. En un pot amb aigua, hi bullim les altres parts dels espàrrecs 15 MINUTS i el cor escarxofa. Afegim les puntes dels espàrrecs al sofregit
Escorrem els ceps. Els afegim al sofregit
Mentrestant FEM LA SALSA: Tallem el parmesà en trossos petits. Batem amb la batedora els espàrrecs bullits, l'all, cibulet, oli, sal i el formatge parmesà fins que tot plegat tingui una textura cremosa. Ho reservem.
Després, posem aigua A BULLIR amb L'AIGUA D'HIDRATAR ELS CEPS per fer els espaguetis. Afegim es espaguetis 8 minuts
Després FEM LES GALETES DE PARMESÀ: Ratllem parmesà sobre paper de forn i fem les galetes/MUNTANYETA. I al forn 2 MINUT
Tallem el cor de carxofa i el saltegem
Escorrem els espaguetis i els barregem amb el sofregit
PRESENTACIÓ: Posem els espaguetis dins d'un motllo rodó. Els cors de la carxofa van a sobre la pasta com i la galeta de parmesà. Salsegem