Pasta d'hivern de ceps i parmesà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Padró
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
El parmesà, pel fet de ser un formatge molt sec, té molta concentració de nutrients: és ric en energia, en greix, en proteïnes i en minerals, com ara el calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 1/2 kg de pasta (espaguetis núm. 5)
- 45 g de ceps
- 12 espàrrecs verds
- 4 carxofes del Prat
- 2 grans d'all
- 1 ceba de Figueres
- cibulet
- 100 g de formatge parmesà
- oli d'oliva extra
- sal i pebre blanc
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica d'oli feu un sofregit amb la ceba picada i un gra d'all laminat. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi les puntes dels espàrrecs i els ceps, prèviament hidratats durant 20 minuts (reserveu l'aigua d'hidratar-los), i deixeu-ho sofregir tot junt.
Mentrestant, en un cassó amb aigua, bulliu el troncs espàrrecs (traieu-los la part més seca) i els cors de carxofa durant 15 minuts.
A continuació, per fer la salsa, poseu en un got de túrmix els troncs d'espàrrecs bullits, un gra d'all pelat, el cibulet, l'oli, una mica de sal i pebre i el parmesà tallat a trossos, i tritureu-ho fins que tingui una textura cremosa.
Tot seguit, poseu a bullir l'aigua d'hidratar els ceps. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els espaguetis i una mica de sal i deixeu-los coure durant 8 minuts. Quan estiguin cuits, escorreu-los, barregeu-los amb el sofregit, afegiu-hi un raig d'oli i deixeu-ho coure tot junt durant dos o tres minuts.
Per fer les galetes de parmesà, ratlleu el parmesà sobre una safata coberta amb paper de forn fent muntanyetes i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant un minut.
Finalment, talleu el cor de carxofa bullit per la meitat i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, poseu els espaguetis dins d'un motlle rodó al centre del plat, poseu-hi al damunt els cors de carxofa i la galeta de parmesà, cobriu-ho tot amb la salsa i desemmotlleu-ho.
Mentrestant, en un cassó amb aigua, bulliu el troncs espàrrecs (traieu-los la part més seca) i els cors de carxofa durant 15 minuts.
A continuació, per fer la salsa, poseu en un got de túrmix els troncs d'espàrrecs bullits, un gra d'all pelat, el cibulet, l'oli, una mica de sal i pebre i el parmesà tallat a trossos, i tritureu-ho fins que tingui una textura cremosa.
Tot seguit, poseu a bullir l'aigua d'hidratar els ceps. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els espaguetis i una mica de sal i deixeu-los coure durant 8 minuts. Quan estiguin cuits, escorreu-los, barregeu-los amb el sofregit, afegiu-hi un raig d'oli i deixeu-ho coure tot junt durant dos o tres minuts.
Per fer les galetes de parmesà, ratlleu el parmesà sobre una safata coberta amb paper de forn fent muntanyetes i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant un minut.
Finalment, talleu el cor de carxofa bullit per la meitat i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli.
I ja per acabar, poseu els espaguetis dins d'un motlle rodó al centre del plat, poseu-hi al damunt els cors de carxofa i la galeta de parmesà, cobriu-ho tot amb la salsa i desemmotlleu-ho.