Pasta de full amb nous i caramel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: La Vienesa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Vienesa, Sant Feliu de Guíxols / Girona

INGREDIENTS

  • 1 base de pasta de full
  • 100 g de gelatina
  • 200 g de nous Per a la crema pastissera:
  • 250 g de llet
  • 20 g de fècula
  • 1 rovell d'ou
  • 75 g de sucre
  • pell de llimona
  • 1 canó de canyella Per al caramel:
  • 200 g de sucre
  • 20 g d'aigua

PREPARACIÓ

Per fer la crema pastissera, poseu la llet, la canyella i la pell de llimona en un cassó i deixeu-ho bullir.
Després, retireu la pell de llimona i la canyella i afegiu-hi el sucre. Remeneu-ho. A continuació, diluïu la fècula amb una mica de llet calenta en un bol perquè no es facin grumolls. Després, afegiu-hi els rovells d'ou i la llet que heu bullit amb canyella i llimona, i remeneu-ho. Deixeu-ho coure en un cassó per sobre dels 85 graus. Tot seguit, foradeu la pasta de full amb una forquilla perquè no es bufi i feu-li unes marques decoratives pel voltant. Pinteu el voltant amb ou i poseu la crema pastissera a sobre de la pasta amb l'ajuda d'una màniga pastissera, procurant deixar un marge d'un centímetre. Després, deixeu-ho coure al forn a 160 graus durant 40 minuts. Per fer el caramel, desfeu el sucre en un cassó mentre l'aneu remenant. I ja per acabar, poseu una capa de crema sobre el pastís, col·loqueu-hi les nous a sobre i pinteu-ho amb gelatina de poma calenta. Decoreu-ho amb uns fils de caramel.
Anar al contingut