Pasta de full amb "douxelle" i parmesà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Facundo de la Rúa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cheeseme, Barcelona

INGREDIENTS

  • 150 g de pasta de full
  • 1 tassa de nata líquida
  • 50 g de ruca
  • 50 g d'olives negres
  • 80 g de parmesà
  • oli verge
  • sal
  • Per a la "douxelle":
  • 100 g de xampinyons
  • 50 g de pastanaga
  • 50 g de ceba
  • 2 cullerades de mantega
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, estireu la pasta de full amb una mica de farina fins a aconseguir un gruix d'uns 3 o 4 mil·límetres.
Deixeu-la coure al forn a uns 220 graus durant 15 minuts. Un cop cuita, talleu-la en forma circular.

Per fer la "douxelle", sofregiu una mica de pastanaga i ceba picades en una paella amb oli i mantega. Quan agafi una mica de color, afegiu-hi els xampinyons tallats ben petits i la nata líquida. Deixeu-ho reduir fins a la meitat del seu volum i salpebreu-ho.

Mentrestant, piqueu les olives negres, poseu-les en un bol amb l'oli i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu el disc de pasta de full i poseu-hi la "douxelle" a sobre. Després, col·loqueu-hi la ruca, uns encenalls de parmesà i l'olivada. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal gruixuda.