Pasta amb salsa de relleus

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • formatxe
  • anxoves
  • embotit
  • ceba
  • pasta sobrant
  • tonyina en oli
  • nous
  • olives
  • salsa per a escopinyes
  • tomàquet triturat

PREPARACIÓ

1. Per fer la pasta, omplim una cassola amb aigua i, quan bulli, hi tirem un rajolí d'oli, un pessic de sal i la pasta. Deixem que cogui el temps que necessiti, segons el tipus de pasta que sigui. Si n'hi ha més d'un tipus, les hem de coure per separat, adequant-los el temps de cada cocció.
2. Després de bullir la pasta, la colem per treure'n l'excés d'aigua.
3. Piquem la ceba, escalfem una paella amb un raig d'oli i l'enrossim.
4. Tallem l'embotit a trossets i els afegim a la paella on ja ha suat la ceba.
5. Abans que l'embotit perdi tota l'aigua, afegim a la paella un raig de salsa per a escopinyes i el tomàquet.
6. Ara traiem la tonyina de l'oli i l'afegim també a la paella.
7. Tallem a trossets les anxoves i les aboquem a la paella.
8. Per un toc especial, piquem unes nous i les hi afegim, amb unes olives, a la salsa. Deixem coure la salsa uns minuts fins que el tomàquet quedi cuit.
9. Afegim la pasta bullida a la paella i la barregem amb la salsa. Apaguem el foc i ho emplatem!
10. Un cop hem emplatat la pasta amb la salsa, ratllem una mica de formatge i l'hi tirem per damunt.