Parmigiana

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi de Meià
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Monvínic

INGREDIENTS

  • 12 escamarlans
  • 3 albergínies
  • 3 carbassons
  • 1,5 kg de tomàquets madurs
  • formatge parmesà al gust
  • alfàbrega
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli, fregiu les albergínies tallades a làmines fins que quedin dauradetes. Reserveu.

A continuació, fregiu els carbassons tallats també a làmines, fins que quedin dauradets. Reserveu.

Tot seguit, sofregiu el tomàquet escaldat i pelat. Quan estigui ben cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Per fer la parmigiana, poseu en una safata de forn una capa d'albergínia i cobriu-la amb la salsa de tomàquet i unes fulles d'alfàbrega. Seguidament, poseu-hi les làmines de carbassó a sobre i continueu fent capes iguals fins a omplir la safata.

Després, a sobre de tot, poseu-hi parmesà ratllat i deixeu-ho gratinar al forn fins que quedi torradet.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els escamarlans sencers.

I ja per acabar, emplateu un tall de parmigiana, poseu-hi els escamarlans a sobre i guarniu el plat amb una mica d'alfàbrega.