Parmentier de cua de bou

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aligué, Manresa

INGREDIENTS

  • 500 g de patates del bufet
  • 300 g de carn de rostit destriada
  • 200 g de salsa de carn
  • tòfones (opcional)
  • oli d'oliva
  • sal marina

PREPARACIÓ

Abans de res, cal dir que aquest plat també es pot fer amb el que us hagi quedat de qualsevol guisat, rostit o civet.
Per començar, peleu les patates del bufet i talleu-les a trossos regulars. Tot seguit, coeu-les en una olla amb aigua freda durant 25 o 30 minuts. Mentrestant, destrieu la carn de l'os de la cua de bou, esmicoleu-la i escalfeu-la en una paella amb una mica del suc del rostit fins que quedi ben melosa. A continuació, feu un puré amb les patates bullides, encara calentes, aixafant-les amb una forquilla, i tirant-hi de tant en tant un bon raig d'oli d'oliva i una mica de sal marina. Quan el puré estigui ben fi, reserveu-lo i manteniu-lo calent. Després, passeu la salsa del rostit a una paella, lligueu-la amb oli d'oliva, i ja podeu muntar el plat. Per muntar el plat, feu servir, si en teniu, un motlle petit i rodó. Ompliu-lo primer amb la carn i després amb el puré de patata. Si voleu, podeu posar-hi al damunt làmines de tòfona. I ja per acabar, saleu-ho amb sal marina, desemmotlleu-ho, i escampeu-hi una mica de salsa pel voltant.