Parmentier amb ceps i tòfones

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Ferré
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Acontraluz

INGREDIENTS

  • 3/4 kg de patates
  • 100 g de porros
  • 100 g de ceba
  • 200 g de mantega
  • 40 cl de nata líquida
  • 250 g de ceps
  • tartufatta
  • 10 g de tòfona
  • 1 raig d'oli de tòfona
  • cibulet
  • sal Maldon
  • oli

PREPARACIÓ

Per fer la parmentier, sofregiu la ceba i el porro tallats en una cassola amb mantega durant uns 10 o 15 minuts.
Aneu-ho remenant. Després, afegiu-hi les patates tallades i pelades i l'aigua, i deixeu-ho bullir uns 25 minuts. Mentrestant, salpebreu els ceps i salteu-los en una paella amb oli. A continuació, incorporeu-hi la nata líquida i la tartufatta a la parmentier i tritureu-ho tot. Després, coleu-ho. I ja per acabar, emplateu els ceps, poseu-hi a sobre la parmentier i decoreu-ho amb cibulet picat, tòfona laminada, sal Maldon i un raig d'oli de tòfona.