Pappardelle d'espinacs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Such
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'indret de Semon, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de pappardelle
  • 6 tomàquets
  • 375 g de pernil de jabugo
  • 30 fulles d'espinacs
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge
  • Per a l'oli d'alfàbrega:
  • 100 g d'alfàbrega
  • suc d'una llimona
  • 1/2 l d'oli d'oliva verge
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu aigua a bullir amb una mica de sal. Per cada 5 litres d'aigua, poseu una cullerada i mitja de sal.
Tot seguit, afegiu-hi els pappardelle i coueu-los al dente. Mentrestant, traieu els peduncles als tomàquets. Escaldeu-los en aigua bullint durant 10 o 15 segons, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los a daus. Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu les fulles d'alfàbrega, la sal, el suc de llimona i l'oli en un pot i tritureu-ho. Finalment, amaniu els pappardelle amb l'oli d'alfàbrega i la sal Maldon. Incorporeu-hi els daus de tomàquet, els daus de pernil i el pebre. Tot seguit, emplateu-ho i decoreu-ho amb unes fulles d'espinacs escaldades.