Papillota de calçots amb turbot i romesco

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 turbot de 1,2-1,5 kg
  • 20-25 calçots gruixuts
  • 1 pot de pasta de romesco
  • gotes de romesco
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre blanc

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 10 minuts

1. Demaneu al vostre peixater que us talli el turbot en 4 talls i el deixi ben net. El cap, si voleu, el podeu guardar per fer un fumet.
2. Prepareu 4 papillotes amples, fent sobres hermètics de paper d'alumini per a 5 calçots i un tall de turbot.
3. Escalfeu el forn a 200ºC.
4. Netegeu els calçots traient-los la primera capa. Poseu-los en una safata i poseu-los al forn fins que siguin tous amb un raig d'oli d'oliva i tapats amb paper d'alumini.
5. Marqueu els talls de turbot a la planxa, a fort de foc, girant-los només un cop, però sense acabar de coure'ls.
6. Un cop els calçots siguin cuits, peleu-los. Coleu l'aigua que han deixat anar i fiqueu-ne una mica a cada papillota.
7. Fiqueu 5 calçots i 1 tall de turbot a cada sobre, amb una culleradeta de romesco i tanqueu-lo hermèticament.
8. 5 minuts abans de servir el plat, només heu de posar les papillotes al forn a 200ºC fins que s'inflin. Els aromes del peix i dels calçots s'uniran a dins de la papillota.
9. Finalment, poseu un bol de romesco per a calçots al mig de la taula, i presenteu davant de cada comensal la seva papillota perquè pugui copsar la intensitat de la flaire obrint-la per ell mateix.