Papas rellenas (Patates farcides) - Perú
- Programa: Karakia
- Cuina: María Mogollón, l'Hospitalet de Llobregat
INGREDIENTS
- patates
- carn picada
- ceba
- alls
- ají (picant)
- rocoto (picant)
- olives
- ou dur
- enciam
- pastanaga
- farina
- sal i oli
PREPARACIÓ
Bulliu les patates i les deixeu refredar. Les aixafeu amb forquilla i les saleu (ha de quedar una massa espessa, per poder-la treballar amb les mans més tard). Feu els ous durs i els reserveu.
Prepareu el farcit de les patates: feu un sofregit de ceba i alls i, després hi afegiu la carn picada i l'ají, que servirà tant de condiment picant com de colorant. Un cop fet, el reserveu.
Agafeu una part de les patates aixafades, les amasseu i en feu una bola allargada (més o menys de la mida d'un mango). Feu un forat a la bola i hi poseu-hi una mica del farcit que ja teniu fet, un tros d'ou dur i una o dues olives negres despinyolades. Tanqueu la bola amassant-la amb les mans. L'enfarineu, la passeu per ou batut i la fregiu en oli ben calent (si l'oli no és prou calent, la bola de patata s'obrirà). Quan s'hagi daurat, la retireu del foc i la reserveu fins a l'hora de portar a taula.
Per emplatar-ho, feu una base d'amanida variada (enciam, pastanaga ratllada...), hi poseu la papa rellena i, per sobre, una mica de salsa picant feta a base de rocoto (semblant a un romesco).
Prepareu el farcit de les patates: feu un sofregit de ceba i alls i, després hi afegiu la carn picada i l'ají, que servirà tant de condiment picant com de colorant. Un cop fet, el reserveu.
Agafeu una part de les patates aixafades, les amasseu i en feu una bola allargada (més o menys de la mida d'un mango). Feu un forat a la bola i hi poseu-hi una mica del farcit que ja teniu fet, un tros d'ou dur i una o dues olives negres despinyolades. Tanqueu la bola amassant-la amb les mans. L'enfarineu, la passeu per ou batut i la fregiu en oli ben calent (si l'oli no és prou calent, la bola de patata s'obrirà). Quan s'hagi daurat, la retireu del foc i la reserveu fins a l'hora de portar a taula.
Per emplatar-ho, feu una base d'amanida variada (enciam, pastanaga ratllada...), hi poseu la papa rellena i, per sobre, una mica de salsa picant feta a base de rocoto (semblant a un romesco).