Pão-de-ló (Corona de pa de pessic) - Portugal

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Maria Do Carmo Petiz, Tiana

INGREDIENTS

  • 9 ous
  • 10 cullerades de farina
  • 8 cullerades de sucre
  • mantega

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a uns 150º.
Bateu el sucre i els ous fins que aconseguiu una barreja cremosa i fina que gairebé hagi triplicat el volum.
Passeu la farina pel sedàs i incorporeu-la, de mica en mica, a la barreja. Heu de procurar que no se us "talli" aquesta mena de mousse perquè aquesta barreja no porta llevat.
Unteu un motlle en forma de corona amb una mica de mantega i enfarineu-lo generosament. Feu caure la farina que sobri i aboqueu-hi la barreja.
Enforneu-ho uns 40 minuts i comproveu-ne la textura, punxant-lo amb un escuradents o, com fa la Carmeta, amb una agulla de pi, abans de treure'l del forn.
Aquesta mena de pa de pessic resulta més saborós si no és cuit del tot; és molt més bo si encara és una mica "humit".
Si el voleu fer més gran o més petit només heu de tenir present la quantitat d'ous que hi poseu i després comptar una cullerada més de farina i una menys de sucre.
El Pão-de-Ló és molt típic servir-lo a les postres, acompanyat d'una copeta de vi de Porto.