Panqueques (Canelons de 'dulce de leche') - Uruguai

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Sylvia Roig, Roses

INGREDIENTS

  • 1 tassa de llet
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 ous
  • 1/2 tassa de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1/2 culleradeta de sal
  • dulce de leche
  • sucre glacé

PREPARACIÓ

Escalfeu la llet i desfeu-hi la mantega. Deixeu-ho refredar una mica i, quan sigui tebi, afegiu-hi els ous, prèviament batuts, la farina, el llevat i la sal. Ho heu de remenar fins que la barreja tingui una consistència d'aspecte suau.
Escalfeu una paella de mida no gaire grossa i unteu-la lleugerament amb mantega. Aboqueu-hi cullerades de massa fins que la base de la paella quedi coberta (com si féssiu una crep, però una mica més gruixuda). Quan s'hagi enrossit d'un costat, gireu-la de l'altre. Aneu fent aquesta mena de creps fins que se us acabi la pasta.
Unteu cada panqueque amb una mica de dulce de leche i caragoleu-los com un caneló. Espolseu-hi una mica de sucre glacé per sobre i ja els podeu servir.