Panettone

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Panettone
  • 70 g de llevat de forner
  • 2 cullerades de farina de força
  • 1 cullerada de sucre
  • 100 ml de llet tèbia
  • 200 g de sucre moscobat
  • 6 ous
  • 2 cullerades de mel
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 culleradeta d'essència d'ametlles amargants
  • 1 cullerada d'aigua de roses
  • 1 llima
  • 300 g de mantega pomada
  • 1 kg de farina de força
  • Per al farciment:
  • 200 g de fruita confitada (llimona i taronja)
  • 100 g de làmines d'ametlla crua
  • 100 g de panses de raïm moscatell
  • 100 g de panses de Corint
  • 100 g de perles de xocolata

PREPARACIÓ

1. Posem un got de llet a escalfar al microones, durant un minut a 30-40ºC.

2. Paral·lelament, barregem en un bol els ous, el sucre moscobat, la mel, la culleradeta de canyella, unes gotetes d'essència d'ametlles amargants, una culleradeta d'aigua de roses i la pell de llima. Ho remenem tot bé!

3. En un altre bol, hi aboquem el got de llet tèbia, el llevat, que ha de ser fresc del dia i que haurem de poder desfer amb els dits, dues cullerades de farina de força i una culleradeta de sucre. Deixem reposar aquesta base deu minuts perquè el llevat actuï bé.

4. Barregem el contingut dels dos bols amb una mica de cura, per obtenir-ne una crema que serà la massa del panettone.

5. Al bol d'un robot, o bé, en un altre recipient per anar treballant amb les mans, hi anem afegint la massa i, seqüencialment, el quilo de farina i de mantega pomada, que es pugui desfer amb facilitat. Treballem aquesta massa.

6. Un cop tinguem la massa acabada, l'amassem manualment i la deixem llevar en un bol a uns 30-35ºC, durant una mitja hora.

7. Traiem la massa del bol i la partim per la meitat per fer, així, dos panettones d'un quilo aproximadament. Tornem a amassar aquestes masses i les deixem llevar una estoneta més.

8. Un cop hagin llevat les masses, hi posem el farciment. Les obrim i hi afegim les panses, les ametlles, la xocolata i la fruita confitada. I tornem a amassar-les perquè es barregi tot bé.

9. Untem dos motlles amb mantega i farina per a cadascuna de les masses. Posem la massa a dins, vigilant que només ompli dues terceres parts del motlle, i cap al forn durant noranta minuts a 165ºC. Esperem que us agradi!