Panellets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 500 g d'ametlla marcona crua mòlta

    350 g d'ametlla trencada

    1 patata kennebec petita

    350 g de sucre

    1 llimona

    3 ous

    350 g de pinyons

PREPARACIÓ

Bullim la patata amb pell, i després la pelem i l'aixafem amb una forquilla. Seguidament la posem en un bol amb un rovell d'ou, sucre i ho barregem.

Dividim l'ametlla marcona mòlta en tres i l'afegim al bol amb la barreja de la patata. Quan estigui ben barrejat, hi afegim la segona part d'ametlla, i al cap d'una estona, la tercera part amb la ratlladura d'una llimona (evitant rascar la part blanca, que és amarga). Ho barregem tot fins que estigui uniforme i ho pastem al tallador o al marbre.

De la barreja, en fem una bola i la posem en un bol. La tapem amb un drap de cotó i deixem que reposi durant tot un dia a temperatura ambient. Un cop passades 24 hores, ho dividim en dues parts i en fem dues barres. D'una barra, en farem boletes i de l'altra, bastonets.

Batem 2 ous. Ho dividim en dos plats fondos: en un hi posem l'ametlla i en l'altre, els pinyons. Ho remenem tot bé.

Arrebossem les boletes amb pinyons i els bastonets, amb ametlles. Ens haurem d'ajudar amb les mans per anar clavant les ametlles i sobretot els pinyons.

Els posem a coure al forn amb paper sulfurat, 10 minuts a 200 graus.