Panellets morenos

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 650 g de panellets:
  • 200 g de farina d'ametlles
  • 200 g de sucre
  • 1 ou
  • 16 llavors de cardamom verd
  • 200 g de xocolata amb un 70-74% de cacau
  • 50 g de mantega de bona qualitat

PREPARACIÓ

Preparació: 15 min.
Cocció: 8 min.

1. Barregeu la farina d'ametlles, el sucre i l'aigua.
2. Afegiu-hi els ous batuts, a poc a poc, fins que aconseguiu una massa flexible però consistent.
3. Feu-ne boles d'uns 30 g, i poseu-les en una safata per anar al forn.
4. Poseu-les al forn a 200º uns 6-7 minuts.
5. Deixeu que es refredin.
6. Poseu la xocolata i la mantega al microones 2 minuts a 150 W, fins que s'hagin desfet i barregeu-les.
7. Traieu les llavors de cardamom de les beines i trenqueu-les al morter. Aboqueu-les a la cobertura.
8. Ara, la mare dels ous: amb la cobertura de xocolata encara tèbia, banyeu-hi els panellets i passeu-los a una safata freda, o a una reixa.
9. Claveu un cristall gran de sal Maldon al damunt de cada panellet, i si voleu, un polsim de cacau en pols. Son un contrast entre dolç, amarg i salat, i ens refresquen amb l'aroma del cardamom.