Panellets d'avellana

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Uñó (Pagès de Santa Eulàlia de Ronçana)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les fruites seques que tenen un perfil de greixos més saludables són els pinyons i les avellanes.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de farina d'avellana, o avellana crua per triturar
  • 250 g de sucre
  • 3 ous i una clara
  • 250 g de pinyons
  • 150 g d'ametlla en palet o granet
  • 50 g d'ametlla marcona
  • 1 terrina de cireres confitades

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol la farina d'avellana i el sucre i barregeu-ho bé amb les mans. Un cop barrejat, afegiu-hi dos ous i continueu-ho barrejant amb les mans fins que us quedi una massa homogènia. Després, reserveu la pasta a la nevera durant 24 hores per tal que agafi consistència i no s'esberli a l'hora de coure-la.

A continuació, preescalfeu el forn, bateu una clara d'ou en un bol i prepareu un plat amb pinyons.

Per fer els panellets de pinyons, agafeu una mica de massa amb les mans humides, formeu-ne boles petites, banyeu-les en la clara d'ou batuda, arrebosseu-les amb els pinyons i acabeu-los d'enganxar bé fent pressió amb les mans.

Per fer els panellets d'ametlla, prepareu un plat amb el granet d'ametlla, amb la mateixa massa feu formes de mitja lluna, banyeu-les en clara d'ou batuda i arrebosseu-les amb el granet d'ametlla.

Tot seguit, feu més boles amb la massa, ara sense arrebossar-les, i decoreu-les posant-hi una cirera o una ametlla a sobre.

Finalment, poseu tots els panellets al forn a 180 graus durant 10 minuts i, quan estiguin cuits, pinteu-los amb una mica de rovell d'ou perquè quedin més brillants i deixeu-los refredar.

I ja per acabar, presenteu-los tots junts en una safata.