Panadó d'espinacs, panses i pinyons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Companys
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, LLEIDA
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els espinacs contenen ferro del tipus vegetal, i per poder-lo aprofitar millor cal prendre un aliment ric en vitamina C (com maduixes, taronja, kiwi...) en l'àpat.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 10 panadons
  • 500 g de farina
  • 100 g de massa mare
  • 9 g de sal
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 200 g d'aigua
  • 3 g de llevat
  • 3 kg d'espinacs frescos
  • panses
  • pinyons
  • all
  • 1 ou

PREPARACIÓ

Pastem amb les mans la farina amb la sal, l'oli d'oliva, la massa mare, el llevat, el sucre i l'aigua, fins a aconseguir una massa homogènia.

La deixem reposar, tapada, MÍNIM 1 hora (o fins a 1 dia) a la nevera.

Dividim la massa amb porcions de 70 grams.

Fem boles i les tornem a deixar reposar, tapades, a temperatura ambient, 30 minuts.

Estirem la massa a sobre la taula amb l'ajuda d'una mica d'oli i el corró.

PER FER EL FARCIT:

Saltem els espinacs amb una mica d'all picat, i els deixem refredar

Farcim el panadó amb el farciment d'espinacs i afegim en cru panses i pinyons i el tanquem.

Ho pintem amb ou batut.

Ho enfornem (forn preescalfat) a 220 °C, uns 30 – 35 min.