Palffyknödel (Mandonguilles de pa i cansalada) - Àustria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Blanka i Alexandra, Sant Pere de Ribes

INGREDIENTS

  • Per a unes 16-18 peces:
  • un bon tros de pa sec
  • 200 g de cansalada
  • 1 ou
  • 1 got de llet
  • julivert
  • aigua
  • pebre negre
  • sal

PREPARACIÓ

Talleu el pa sec a trossets; no patiu per si s'esmicola, no passa res. Poseu-lo en un bol de mida grossa.
En una paella sense gens d'oli enrossiu-hi els trossets de cansalada. Després, aboqueu-los al bol del pa, juntament amb l'ou i la llet, i remeneu-ho fins que els trossos de pa quedin desfets. Si veieu que hi convé més llet, afegiu-ne.
Trinxeu unes quantes fulles de julivert i afegiu-les al bol. Salpebreu-ho al vostre gust i remeneu-ho. Si la massa queda massa lleugera, afegiu-hi una mica més de pa sec. Deixeu-ho reposar uns 10 minuts.
Enfarineu-vos una mica les mans i aneu agafant porcions de pasta de pa i cansalada; doneu-los forma rodona, de la mida d'una pilota de golf.
Poseu una cassola al foc amb aigua i sal i deixeu que bullin durant uns 10 minuts a foc fluix. Retireu les mandonguilles de la cassola i serviu-les en una safata.