Palenta (Puré) - Dalmàcia, Croàcia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elena Stanić, Barcelona

INGREDIENTS

  • sèmola de blat de moro
  • mantega
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

En un cassó amb força aigua bullint, aboqueu-hi la sèmola de blat de moro de mica en mica; la proporció sol ser d'una mesura de sèmola per tres d'aigua. Saleu-ho al vostre gust i afegiu-hi un bon tros de mantega. Remeneu-ho constantment amb una cullera de fusta perquè no se us agrumolli. Abaixeu el foc i no pareu de remenar-ho.
Al cap d'uns 3 o 4 minuts, aboqueu aquest puré en una safata una mica alta i deixeu-ho refredar fins que s'hagi quallat. Un cop freda, talleu la palenta en porcions. Uns quants minuts abans de servir-la, poseu la safata al forn perquè la capa de dalt quedi lleugerament daurada.
Serviu la palenta d'acompanyament de plats com el brujet o la buzara.