Palek sag (Crema d'espinacs) - Pakistan
- Programa: Karakia
- Cuina: Huma Jamshed, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 paquets d'espinacs
- 6 tomàquets madurs
- 6 bitxos
- 1 ceba
- farina de blat de moro
- crema de llet
- pebre negre
- gingebre
- comí
- alls
- oli
- sal
PREPARACIÓ
En una cassola amb un got d'aigua, poseu-hi a coure els espinacs i els bitxos, a foc lent, durant 20 minuts.
Sofregiu la ceba i, quan sigui ben rossa, afegiu-hi els alls picats i el gingebre ratllat. Després incorporeu-hi els tomàquets ratllats. Rectifiqueu de sal i afegiu-hi un polsim de comí mòlt i de pebre negre.
Quan els espinacs siguin cuits, afegiu-hi el sofregit i remeneu-ho per barrejar-ho tot. Deixeu-ho coure uns 5 minuts més i retireu-ho del foc.
Passeu els espinacs per la batedora i reserveu-los.
Fregiu una cullerada de farina de blat de moro amb una mica d'oli. Quan la farina sigui daurada, incorporeu-la als espinacs amb un got de crema de llet. Remeneu-ho i serviu-ho ben calent.
Sofregiu la ceba i, quan sigui ben rossa, afegiu-hi els alls picats i el gingebre ratllat. Després incorporeu-hi els tomàquets ratllats. Rectifiqueu de sal i afegiu-hi un polsim de comí mòlt i de pebre negre.
Quan els espinacs siguin cuits, afegiu-hi el sofregit i remeneu-ho per barrejar-ho tot. Deixeu-ho coure uns 5 minuts més i retireu-ho del foc.
Passeu els espinacs per la batedora i reserveu-los.
Fregiu una cullerada de farina de blat de moro amb una mica d'oli. Quan la farina sigui daurada, incorporeu-la als espinacs amb un got de crema de llet. Remeneu-ho i serviu-ho ben calent.