Palau (Arròs amb xai) - Almaty, Kazakhstan

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Elmira Abdikanova, Vic

INGREDIENTS

  • 1 espatlla de xai
  • 5 pastanagues
  • 300 g d'arròs
  • 10-12 orellanes
  • aigua
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Talleu el xai a daus grossos. Peleu i talleu les pastanagues a bastonets.
En una paella amb força oli, fregiu-hi els talls de xai i, abans que comencin a enrossir-se, afegiu-hi els bastonets de pastanaga. Remeneu-ho i deixeu la paella tapada a foc lent.
Esbandiu l'arròs unes quantes vegades perquè perdi part del midó. Renteu també les orellanes i reserveu-les.
Quan vegeu que les pastanagues ja són mig cuites, aboqueu les orellanes a la paella. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Cobriu-lo amb aigua i feu que arrenqui el bull de manera ràpida, apujant el foc. Després abaixeu el foc al mínim i deixeu que faci xup-xup uns 15-20 minuts, amb la tapadora embolicada amb un drap.
Un cop cuit, serviu el palau immediatament.

Anar al contingut