Palau (Arròs amb xai) - Almaty, Kazakhstan
- Programa: Karakia
- Cuina: Elmira Abdikanova, Vic
INGREDIENTS
- 1 espatlla de xai
- 5 pastanagues
- 300 g d'arròs
- 10-12 orellanes
- aigua
- oli i sal
PREPARACIÓ
Talleu el xai a daus grossos. Peleu i talleu les pastanagues a bastonets.
En una paella amb força oli, fregiu-hi els talls de xai i, abans que comencin a enrossir-se, afegiu-hi els bastonets de pastanaga. Remeneu-ho i deixeu la paella tapada a foc lent.
Esbandiu l'arròs unes quantes vegades perquè perdi part del midó. Renteu també les orellanes i reserveu-les.
Quan vegeu que les pastanagues ja són mig cuites, aboqueu les orellanes a la paella. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Cobriu-lo amb aigua i feu que arrenqui el bull de manera ràpida, apujant el foc. Després abaixeu el foc al mínim i deixeu que faci xup-xup uns 15-20 minuts, amb la tapadora embolicada amb un drap.
Un cop cuit, serviu el palau immediatament.
En una paella amb força oli, fregiu-hi els talls de xai i, abans que comencin a enrossir-se, afegiu-hi els bastonets de pastanaga. Remeneu-ho i deixeu la paella tapada a foc lent.
Esbandiu l'arròs unes quantes vegades perquè perdi part del midó. Renteu també les orellanes i reserveu-les.
Quan vegeu que les pastanagues ja són mig cuites, aboqueu les orellanes a la paella. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Cobriu-lo amb aigua i feu que arrenqui el bull de manera ràpida, apujant el foc. Després abaixeu el foc al mínim i deixeu que faci xup-xup uns 15-20 minuts, amb la tapadora embolicada amb un drap.
Un cop cuit, serviu el palau immediatament.