Pagre amb verdures i pera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Llavina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 800 g de llom de pagre
- 2 manats d'alls tendres
- 100 g de tirabecs
- 2 cullerades d'ametlla marcona crua
- 300 g de pera blanquilla
- 1 llimona
- 1 cullerada de lecitina de soja
- 150 g d'aigua
- sal i oli
- mantega
PREPARACIÓ
Talleu les peres a quarts i poseu-les en una plata de forn.
Afegiu-hi la mantega, la sal i el pebre, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 25 o 30 minuts. Després, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, escaldeu els tirablecs i els alls tendres en un cassó amb aigua salada bullint durant 15 segons. Després, refredeu-los en un bol amb aigua salada freda i gel. Després, salteu els alls i els tirabecs en una paella amb oli.
Mentrestant, saleu el pagre i feu-lo en una paella calenta amb oli començant per la banda de la pell. Quan estigui ben cuit, retireu la paella del foc, afegiu-hi una cullerada d'aigua, tapeu-ho i deixeu-ho acabar de coure.
Per fer l'aigua de llimona, poseu en un bol aigua, el suc d'una llimona, sal, pebre i lecitina de soja. Tritureu-ho amb un túrmix.
I ja per acabar, emplateu al fons del plat el puré de peres i les verdures saltades. Tireu-hi les ametlles triturades per sobre i poseu-hi el pagre al damunt. Podeu guarnir el plat amb l'aigua de llimona.
Afegiu-hi la mantega, la sal i el pebre, i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 25 o 30 minuts. Després, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, escaldeu els tirablecs i els alls tendres en un cassó amb aigua salada bullint durant 15 segons. Després, refredeu-los en un bol amb aigua salada freda i gel. Després, salteu els alls i els tirabecs en una paella amb oli.
Mentrestant, saleu el pagre i feu-lo en una paella calenta amb oli començant per la banda de la pell. Quan estigui ben cuit, retireu la paella del foc, afegiu-hi una cullerada d'aigua, tapeu-ho i deixeu-ho acabar de coure.
Per fer l'aigua de llimona, poseu en un bol aigua, el suc d'una llimona, sal, pebre i lecitina de soja. Tritureu-ho amb un túrmix.
I ja per acabar, emplateu al fons del plat el puré de peres i les verdures saltades. Tireu-hi les ametlles triturades per sobre i poseu-hi el pagre al damunt. Podeu guarnir el plat amb l'aigua de llimona.