Pagell amb festucs

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar

INGREDIENTS

  • 2 pagells de 600 g
  • 100 g de festucs sense torrar
  • 1/2 kg d'espinacs
  • 100 g d'olives negres d'Aragó
  • 4 pebrots del piquillo
  • 1 copa de vermut blanc sec
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Primer torreu els festucs a una temperatura baixa perquè no es perdi el verd, i aboqueu-los en un recipient per triturar-los.
Després afegiu-hi la llet i l'aigua, i passeu-ho per la batedora fins que la salsa quedi ben fina. Aleshores agafeu el peix, sense espines, saleu-lo i poseu-hi un fil d'oli per les dues bandes. Coeu-lo en una paella sense oli. Per fer la guarnició, poseu una mica d'oli en una altra paella i salteu-hi el pebrot tallat en juliana. Afegiu-hi els espinacs i ofegueu-los una estona. En una safata per anar al forn, poseu-hi les fulles d'espinacs i, al costat, el peix. Tireu-hi el vermut blanc sec i un raig d'oli. Poseu-ho a coure al forn a 180 graus uns dos o tres minuts, fins que el peix quedi rosat. Serviu el pagell farcit amb els espinacs i amaniu-lo amb la salsa i decoreu-ho amb les olives negres.
Anar al contingut