Paella

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El marisc en general aporta molts minerals, poques calories, proteïnes de bona qualitat i greixos saludables. Un 75% del marisc amb closca és aigua, però tot i així aporta molts minerals com el fòsfor, el potassi, el sodi, el ferro i el iode.

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs DOP Delta de l'Ebre
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 pebrot verd italià
  • mig pebrot vermell
  • 8 gambes mitjanes
  • 1 cua de rap negre
  • 8  musclos grossos
  • 1 sípia grossa
  • una copa de vi blanc
  • 2,5 l de fumet
  • safrà
  • 1 gra d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre
  •  

PREPARACIÓ

1.- Amb força oli, sofregim la ceba tallada a quadradets fins que ens quedi rossa.
2.- Un cop rossa, hi tirem el pebrot verd pelat i tallat a daus petits i l'all tallat petit. Hi donem un parell de voltes i hi afegim mitja copa de vi.
3.- Deixem que s'evapori l'alcohol i  hi afegim la sípia, tallada petita, amb una cullerada de la melsa.
4.- Un cop la sípia ja està feta, hi afegirem l'altre mig got de vi blanc i, quan s'assequi, hi afegim l'arròs.
5.- Un cop enrossit, hi afegim els 2,5 litres de fumet, ho movem perquè no s'enganxi l'arròs i deixem que cogui durant 15 minuts.
6.- Un cop ha cuit, ho corregim de sal i pebre. Llavors hi tirem els musclos, les gambes i el rap, a l'arròs, i ho posem al forn 5 minuts a 220º.