Paella Parellada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Lienas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Magnum 7 Portes, Barcelona

INGREDIENTS

  • 150 g de ceba
  • 250 g de tomàquet madur
  • 150 g de pebrot vermell
  • Una sípia d'uns 500 g
  • 200 g de pit de pollastre
  • 200 g de llom de porc
  • 1 botifarra
  • 8 llagostins
  • 12 musclos
  • 30 g de pèsols escaldats
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • orenga
  • 50 ml de conyac o brandi
  • 4 brins de safrà
  • 50 g de calamar
  • mig all
  • julivert
  • 1,2 l de fumet de peix

PREPARACIÓ

Per començar, enrossiu en un cassó amb oli d'oliva els llagostins pelats i salats.
Després, retireu els llagostins i daureu, al mateix cassó, el llom i el pollastre tallats en trossets. Quan la carn estigui daurada, abaixeu el foc i afegiu-hi el brandi. Deixeu-ho reduir tot una mica i retireu la carn. A continuació, poseu-hi la ceba i el pebrot. Quan estiguin ben sofregits, incorporeu-hi el tomàquet pelat i sense llavors i deixeu-ho sofregir bé. Tot seguit, afegiu-hi les potes i les ales de la sípia i deixeu-ho coure. Quan estigui mig cuit, incorporeu-hi la resta de la sípia, el pollastre, el llom, les melses de les sípies triturades, la sal i l'orenga. Deixeu-ho coure a foc lent durant dues hores. Per fer la picada, poseu en un morter el safrà, el julivert i l'all i piqueu-ho. Tot seguit, poseu l'arròs a coure en una paella ben ampla amb una mica d'oli. Quan el gra d'arròs es torni una mica transparent, incorporeu-hi la botifarra, el sofregit i una mica de fumet calent. Deixeu-ho coure 8 o 9 minuts a foc lent. Després, afegiu-hi els llagostins, els pèsols, la picada, el brou i els musclos. Finalment, deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts i ja podreu emplatar-ho.