Paella de peix i marisc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 300 g d'arròs bomba
  • 2 litres de fumet de marisc
  • 1 sípia de 500 g aprox.
  • 1 melsa de la sípia
  • 16 musclos de roca
  • 4 escamarlans
  • 4 gambes
  • 1 ceba de Figueres petita
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/4 pebrot vermell
  • 2 branques d'estragó fresc
  • 1 nyora
  • 4/6 talls de peix (rap o nero o congre....)
  • sal
  • oli d'oliva
  • picada d'all i julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el fumet en una olla, escalfeu-lo i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi les branques d'estragó i deixeu-ho infusionar durant 5 minuts. Seguidament, poseu-hi la nyora sencera, apagueu el foc i deixeu-ho reposar.

Mentrestant, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, salteu les gambes i els escamarlans, prèviament pelats i sense els caps. Quan estiguin rossos, retireu-los, reserveu-los, poseu els musclos a la paella i, quan s'obrin, retireu-los i reserveu-los. Després, salteu, a la mateixa paella, la sípia tallada a daus. Quan els daus estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los.

A continuació, poseu la ceba, tallada molt petita, a la paella i deixeu-la sofregir. Quan estiguin ben dauradeta, afegiu-hi el pebrot tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt. Quan estigui tot ben ros, torneu-hi a posar els daus de sípia i la melsa i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi l'arròs. Quan s'hagi enrossit, aboqueu-hi el fumet de marisc, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la picada d'all i julivert i el peix tallat a daus i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.

Finalment, repartiu per la paella les gambes, els escamarlans i els musclos, apagueu el foc i deixeu-ho reposar un parell de minuts.

I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs.