Paella de llenties

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Paella de llenties
  • (per a 2 persones)
  • aigua de cocció de les llenties
  • 200g de llenties pardines cuites
  • 100g arròs bomba
  • 4 botifarrons de ceba
  • 2 talls de cansalada viada (150g)
  • 1 carbassó tallat a daus
  • 1 grapat de mongetes tendres netes
  • 2 carxofes netes
  • 200ml de tomàquet triturat
  • 1 gra d'all
  • comí en gra

PREPARACIÓ

1. Escalfem una paella i hi posem un bon raig d'oli.

2. Tallem la cansalada viada a daus, la salem i la coem a foc mig.

3. Tallem les carxofes a grills petits.

4. Escalfem una altra paella, hi afegim una mica d'oli i hi daurem les carxofes amb una mica de sal i pebre.

5. Un cop hem daurat les carxofes, les afegim directament a la paella on coem la cansalada.

6. Tallem el carbassó a dauets, el saltem en una paella amb una mica de sal i, un cop daurat, l'aboquem també a l'altra paella amb tota la resta.

7. També hi afegim el tomàquet triturat i abaixem una mica el foc.

8. Quan el tomàquet ja sigui cuit, hi afegim l'arròs i les llenties.

9. Tallem les mongetes en trossets i les afegim a la paella. Hi afegim també uns granets de comí.

10. Escalfem el forn a 200 ºC.

11. Fem bullir el brou.

12. Apugem una mica el foc de la paella i escampem els ingredients perquè quedin, més o menys, proporcionats.

13. Quan bulli el brou, l'aboquem a la paella i hi afegim una mica de sal, si cal.

14. Hi posem els botifarrons sencers al damunt de tot.

15. Fiquem la paella al forn 15 minuts.

16. Un cop cuit tot plegat, traiem la paella del forn, la tapem amb un drap 3 minuts i ja la tenim a punt per menjar.