Paella de festa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Ruscalleda
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:
  • 400 g d'arròs "bomba"
  • 8 escamarlans
  • 200 g de sèpia a daus
  • 16 musclos
  • 4 salsitxes
  • 100 g de pit de pollastre a daus
  • 100 g de llom de dos colors a daus
  • 400 g de ceba picada fina
  • 100 g de tomàquet madur ratllat
  • 100 g de pebrot vermell
  • 100 g de xerès dolç
  • 1.200 g d'aigua mineral
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • 4 brins de safrà
  • 1/2 gra d'all i 5 fulles de julivert
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

  1. Per començar, piqueu la ceba i sofregiu-la en una paella amb un raig d'oli i ben coberta d'aigua, perquè l'aigua ajuda a coure la ceba. Quan l'aigua s'hagi evaporat, la ceba és cuita i es comença a enrossir. Deixeu que s'enrosseixi a foc lent fins que quedi ben daurada.
  2. Seguidament, afegiu-hi el tomàquet rallat i deixeu que continuï sofregint lentament durant una hora, fins que quedi una confitura fosca. Salpebreu-ho amb prudència.
  3. A continuació, en una altra paella, ampla, amb un raig d'oli sofregiu els escamarlans, amb els caps i les cues separats. Els caps, sofregiu-los un parell de minuts, les cues només un i reserveu-ho.
  4. Tot seguit, talleu la sèpia a daus, poseu-la a la paella sobre l'oli perfumat dels escamarlans juntament amb un cullerot d'aigua i deixeu-ho coure 5 minuts fins que l'aigua s'hagi evaporat i la sèpia es comenci a sofregir.
  5. Mentrestant, poseu l'aigua a bullir amb els caps dels escamarlans i talleu el pollastre i el llom a daus i les salsitxes a rodanxes. Sense treure la sèpia de la paella, afegiu-hi els daus de pollastre i de llom, salpebreu-ho, deixeu-ho coure un minut, poseu-hi les salsitxes i el pebrot vermell, tallat i sense llavors, i deixeu-ho coure dos minuts més.
  6. Seguidament, afegiu-hi el sofregit confitat, que heu fet al principi, i el xerès dolç i deixeu-ho sofregir tot junt durant 30 segons. Després, poseu-hi l'arròs, sofregiu-ho durant 30 segons més, aboqueu-hi l'aigua que ha bullit amb els caps, prèviament colada, i deixeu-ho bullir a foc mitjà durant uns 9 minuts. Passat aquest temps, incorporeu la picada a la paella i remeneu-ho una mica.
  7. Finalment, obriu els musclos directament en un pot sobre el foc, peleu les cues dels escamarlans, tasteu el punt de sal de la paella, col·loqueu-hi a sobre les cues d'escamarlà i els musclos i poseu-ho al forn a 200 graus durant 4 minuts.
  8. I ja per acabar, retireu la paella del forn, tapeu-la, deixeu-la reposar dos minuts i ja podeu portar-la a taula.
Anar al contingut