Pa rústic aromàtic

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Barriga
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Fleca Turris, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de farina
  • 10 g de sal
  • 300 g d'aigua
  • 5 g de llevat

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a l'amassadora la farina, la sal, el llevat i una mica d'aigua i amasseu-ho a velocitat lenta durant uns 10-12 minuts.

A mesura que s'absorbeixi l'aigua aneu-n'hi afegint més de mica en mica. Quan estigui tot ben amassat, poseu la massa en un bol amb una mica de farina, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar a la nevera durant 24 hores.

A continuació, talleu la massa per la meitat, poseu les peces sobre el taulell cobert amb farina, doneu-los forma rodona amb les mans, tapeu-les amb un drap i deixeu-les fermentar durant un parell d'hores.

Tot seguit, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn, amb una olla amb aigua bullint i una pedra, durant 35-40 minuts a 190 graus.