Pa, oli i xocolata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Balaguer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Oriol Balaguer, Barcelona

INGREDIENTS

  • Làmines de pa cruixent
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • sal Maldon
  • Per al cremós de xocolata:
  • 250 g de nata
  • 250 g de llet
  • 0 g de sucre (opcional)
  • 2 rovells
  • 400 g de xocolata al 70% de cacau

PREPARACIÓ

Per fer el cremós de xocolata, bulliu en un cassó la nata i la llet.
Mentrestant, bateu els rovells d'ou en un bol, afegiu-hi la nata i la llet bullides i la xocolata tallada a trossos, i remeneu-ho. A continuació, passeu-ho per la Thermomix uns segons, poseu-la en un bol i deixeu-la reposar a la nevera durant 4 hores, tapada amb paper film de manera que toqui la xocolata i no es formi una crosta.

Finalment, feu unes boles de xocolata amb una cullera i emplateu-les. Poseu-hi l'oli i la sal per sobre i claveu-hi les làmines de pa al damunt.