Pa d'olives, nous i béicon

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pa d'olives, nous i béicon
  • (per compartir)
  • Per al farciment:
  • 80 g de béicon
  • 80 g de nous
  • 150 g d'olives negres
  • 150 g d'olives verdes
  • herbes de Provença
  • oli d'oliva
  • Per a la massa:
  • 8 g de llevat de forner
  • 18 g de sal
  • 1 kg de farina de panificació
  • 550 g d'aigua
  • 60 g d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

1. Tallem el béicon a trossets no gaire petits per trobar-los després a la boca i el posem a daurar en una paella.
2. Tallem les nous a trossets i desossem les olives. Tallem també les olives a trossets.
3. Ara afegim a la paella les olives i les nous. Ho saltem tot fins que el béicon acabi de daurar-se i ho deixem refredar 24 hores.
4. Barregem en un bol la farina, la sal i l'oli.
5. Mentre amassem aquests tres ingredients, hi anem incorporant, a poc a poc, l'aigua.
6. Sense parar d'amassar, hi incorporem el llevat i el farciment, que ha d'estar ben fred. Continuem amassant-ho fins a obtenir elasticitat.
7. Posem la massa ja feta en un recipient, el tapem amb un drap i, a sobre, una capa de paper film i el deixem a la nevera d'un dia per l'altre.
8. Per treballar la massa, escampem una mica de farina a sobre d'una superfície llisa i hi posem al damunt la massa.
9. Estirem una mica la massa i li donem la forma que més ens agradi.
10. Preparem una safata per anar al forn amb una superfície antiadherent i col·loquem els panets a sobre, una mica separats perquè no s'enganxin quan creixin.
11. Tapem la safata amb un drap de cuina una mica humit i deixem actuar el llevat una hora.
12. Fiquem la safata al forn a 220º C, el temps que calgui, segons la mida de les peces de pa.
13. Barregem una mica d'oli d'oliva amb les herbes de Provença i pintem amb aquesta barreja els pans acabats de sortir del forn.
14. Deixem refredar el pa completament, i cap a taula!