Pa d'espècies dolç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Blanco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Brunés. Postres selectes, Lliçà de Vall (Barcelona)

INGREDIENTS

  • 185 g de farina integral
  • 185 g de farina normal
  • 165 g de mel
  • 165 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • 250 g d'aigua
  • 10 g de llevat en pols
  • ratlladura d'una llimona
  • ratlladura d'una taronja
  • 2 g de canyella
  • 2 g de nou moscada
  • 2 g de clau d'olor
  • 2 g d'anís verd
  • 2 g de curri

PREPARACIÓ

Escalfeu l'aigua, la mel, la mantega i el sucre en un cassó. Remeneu-ho fins que estigui tot ben desfet i després, deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, poseu en un bol la farina integral, la farina normal, la ratlladura d'una taronja, la ratlladura d'una llimona, el clau d'olor en pols, el curri, la nou moscada, l'anís, la canyella i el llevat i remeneu-ho. Després, aboqueu-ho tot en un motllo folrat amb paper de forn i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 160 graus. Finalment, deixeu-ho refredar a la nevera durant 2 hores. Tot seguit, talleu el pa en rodanxes i emplateu-les. Podeu acompanyar el plat amb un licor d'herbes.
Anar al contingut