Pa de xocolata i avellanes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les avellanes de la recepta, són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de farina fluixa

    160 ml d'aigua mineral

    150 g d'avellana torrada sense sal

    50 g de sucre

    20 g de xocolata de cobertura   

    5 g de llevat fresc   

    5 g de sal   

    1 cullerada de cacau en pols

    1 rajolí de ratafia

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc. Hi posem 50 g d'avellana torrada sense sal, dues cullerades de sucre i, al mig del pot, un rajolí d'aigua mineral. Ho removem fins que s'evapori. Quan agafi densitat, ho traiem del foc i deixem que vagi refredant mentre remenem amb una cullera fins que cristal·litzin. Els estirem en paper sulfurat perquè es vagin refredant. 
  2. Posem a escalfar 160 g d'aigua mineral.
  3. Agafem un atuell amb capacitat i hi posem 250 g de farina fluixa, 5 g de llevat fresc, una cullerada de cacau en pols i ho barregem. Un cop estigui tot ben integrat, fem la forma d'un volcà, deixant un forat al mig de la massa i hi posem l'aigua, que tindrem tèbia. Ho amassem.
  4. Trenquem dues preses de xocolata de cobertura (20 g)  a trossos mitjans i els afegim al bol on tenim la massa del pa. Ho remenem perquè quedin ben repartits i hi afegim un rajolí de ratafia o algun altre aiguardent, ho barregem bé, ho compactem, ho emboliquem amb paper film i ho deixem reposar 30 minuts. En Marc fa servir un licor casolà, que ha reposat un mínim de 40 dies, i fet amb 1 l d'esperit de vi, 100 g d'avellana torrada, 100 g de nous seques, 1 anís estrellat, 3 canonets de canyella i 1 cullerada de mel.
  5. Piquem 100 d'avellanes torrades sense sal i les reservem.
  6. Piquem els 50 g d'avellanes cristal·litzades que ja tindrem redredades i les reservem.
  7. Quan la massa hagi reposat la mitja hora, l'aplanem i l'espolsem amb la meitat de la farina de l'avellana torrada. Ho tornem a amassar i quan estigui ben integrada, l'aplanem una altra vegada i hi afegim la farina d'avellana cristal·litzada juntament amb un polsim de sal. Ho tornem a amassar fins que estigui ben integrat, ho filmem i ho deixem reposar 30 minuts més.
  8. Passat aquest temps, arrebossem la massa del pa amb la farina d'avellana torrada que ens ha sobrat d'abans, hi fem un tall a dalt amb forma de creu i ho enfornem, damunt d'un paper sulfurat. Ha de coure 40 minuts a 210º.
  9. Un cop cuit, hi ratllem xocolata per damunt, en calent, i llestos.
Anar al contingut