Pa de sàbat (Pa de sàbat) - Comunitat jueva
- Programa: Karakia
- Cuina: .
INGREDIENTS
- 1 kg i 1/4 de farina
- 1 nou de llevat
- 1 cullerada de sal
- 50 g de sucre
- 2 ous
- 1/2 got d'oli de gira-sol
PREPARACIÓ
En un bol, bateu-hi els ous amb el sucre. Afegiu-hi la sal, l'oli i el llevat dissolt en un got d'aigua calenta.
De mica en mica, aneu-hi afegint la farina mentre ho pasteu amb els dits.
Quan tingueu la massa llesta, deixeu-la reposar tapada amb un drap fi i dins d'una bossa de plàstic en un lloc temperat, sense corrents d'aire, durant una hora i mitja aproximadament.
Després, torneu-la a amassar i ja podreu donar-hi la forma de trena típica d'aquest pa.
Enforneu la massa, a uns 180º, durant una mitja hora.
De mica en mica, aneu-hi afegint la farina mentre ho pasteu amb els dits.
Quan tingueu la massa llesta, deixeu-la reposar tapada amb un drap fi i dins d'una bossa de plàstic en un lloc temperat, sense corrents d'aire, durant una hora i mitja aproximadament.
Després, torneu-la a amassar i ja podreu donar-hi la forma de trena típica d'aquest pa.
Enforneu la massa, a uns 180º, durant una mitja hora.