Pa de pessic d'espècies i pastanaga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Alcalde
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La pastanaga és la hortalissa més rica en beta-carotens, que un cop absorbida pel nostre cos es transforma en vitamina A, imprescindible per la pell, els teixits, la visió i el sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 240 g de farina
- 2 c/p de llevat en pols
- 1 c/p de bicarbonat de sodi
- 1 c/p de canyella mòlta
- 1 sobre de vanil·lina (sucre amb vainilla)
- 1 polsim de clau mòlt
- 1/2 c/p de pebre mòlt
- 250 g de sucre negre
- 3 pastanagues ratllades
- 125 g de nous picades
- 3 ous grossos
- el suc d'una taronja
- 120 ml d'oli de gira-sol
- nous senceres per guarnir
- mantega
- Ingredients per a la cobertura:
- 250 g de formatge crema estovat
- 200 g de sucre en pols
- 50 g de mantega estovada
- pell ratllada d'una taronja
- 1 sobre de vanil·lina
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els ous i el sucre negre en un bol i barregeu-los bé fins que quedi una massa ben fina.
Seguidament, afegiu-hi la farina, les nous picades, el suc de taronja, l'oli de gira-sol, la canyella, el clau, el pebre i la pastanaga ratllada i barregeu-ho bé amb un batedor.
Després, poseu-hi el bicarbonat, el llevat i la vanil·lina i torneu-ho a remenar bé.
A continuació, aboqueu la massa en un motlle ja untat amb mantega i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 180 graus.
Per fer la cobertura, poseu en un bol el formatge crema, el sucre en pols, la mantega, la pell de taronja i la vanil·lina i remeneu-ho bé amb una espàtula.
I ja per acabar, desemmotlleu el pa de pessic, quan ja sigui fred, talleu-lo per la meitat, farciu-lo amb la crema de formatge, tapeu-lo, cobriu-lo amb més crema de formatge i guarniu-lo amb unes quantes nous senceres.
Seguidament, afegiu-hi la farina, les nous picades, el suc de taronja, l'oli de gira-sol, la canyella, el clau, el pebre i la pastanaga ratllada i barregeu-ho bé amb un batedor.
Després, poseu-hi el bicarbonat, el llevat i la vanil·lina i torneu-ho a remenar bé.
A continuació, aboqueu la massa en un motlle ja untat amb mantega i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 180 graus.
Per fer la cobertura, poseu en un bol el formatge crema, el sucre en pols, la mantega, la pell de taronja i la vanil·lina i remeneu-ho bé amb una espàtula.
I ja per acabar, desemmotlleu el pa de pessic, quan ja sigui fred, talleu-lo per la meitat, farciu-lo amb la crema de formatge, tapeu-lo, cobriu-lo amb més crema de formatge i guarniu-lo amb unes quantes nous senceres.