Pa de pessic d'espècies i pastanaga

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Alcalde
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pastanaga és la hortalissa més rica en beta-carotens, que un cop absorbida pel nostre cos es transforma en vitamina A, imprescindible per la pell, els teixits, la visió i el sistema immunitari.

INGREDIENTS

  • 240 g de farina
  • 2 c/p de llevat en pols
  • 1 c/p de bicarbonat de sodi
  • 1 c/p de canyella mòlta
  • 1 sobre de vanil·lina (sucre amb vainilla)
  • 1 polsim de clau mòlt
  • 1/2 c/p de pebre mòlt
  • 250 g de sucre negre
  • 3 pastanagues ratllades
  • 125 g de nous picades
  • 3 ous grossos
  • el suc d'una taronja
  • 120 ml d'oli de gira-sol
  • nous senceres per guarnir
  • mantega
  • Ingredients per a la cobertura:
  • 250 g de formatge crema estovat
  • 200 g de sucre en pols
  • 50 g de mantega estovada
  • pell ratllada d'una taronja
  • 1 sobre de vanil·lina

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els ous i el sucre negre en un bol i barregeu-los bé fins que quedi una massa ben fina.

Seguidament, afegiu-hi la farina, les nous picades, el suc de taronja, l'oli de gira-sol, la canyella, el clau, el pebre i la pastanaga ratllada i barregeu-ho bé amb un batedor.

Després, poseu-hi el bicarbonat, el llevat i la vanil·lina i torneu-ho a remenar bé.

A continuació, aboqueu la massa en un motlle ja untat amb mantega i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 180 graus.

Per fer la cobertura, poseu en un bol el formatge crema, el sucre en pols, la mantega, la pell de taronja i la vanil·lina i remeneu-ho bé amb una espàtula.

I ja per acabar, desemmotlleu el pa de pessic, quan ja sigui fred, talleu-lo per la meitat, farciu-lo amb la crema de formatge, tapeu-lo, cobriu-lo amb més crema de formatge i guarniu-lo amb unes quantes nous senceres.