Pa de pagès
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Bellsolà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baluard, Barcelona (Barceloneta)
INGREDIENTS
- 1/4 kg de farina mòlta a la pedra
- 600 g de farina de força
- 1/4 l d'aigua
- 40 g de llevat
- 64 g de sal grossa
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol l'aigua i les farines, amasseu-ho bé amb les mans durant 5 minuts i deixeu-ho reposar 40 minuts.
Després, afegiu-hi el llevat i la sal i amasseu-ho durant 15 minuts més. Seguidament, deixeu reposar la massa durant 15 minuts, plegeu-la per la meitat i deixeu-la reposar una hora i quart. A continuació, torneu a plegar-la per la meitat i deixeu-la reposar una hora i quart més. Tot seguit, talleu la massa en peces d'uns 800 grams, doneu-li forma rodona i deixeu-la reposar a la nevera durant 12 hores. Finalment, feu-li 4 talls a sobre i deixeu-la coure al forn durant 1 hora a 200 graus.
Després, afegiu-hi el llevat i la sal i amasseu-ho durant 15 minuts més. Seguidament, deixeu reposar la massa durant 15 minuts, plegeu-la per la meitat i deixeu-la reposar una hora i quart. A continuació, torneu a plegar-la per la meitat i deixeu-la reposar una hora i quart més. Tot seguit, talleu la massa en peces d'uns 800 grams, doneu-li forma rodona i deixeu-la reposar a la nevera durant 12 hores. Finalment, feu-li 4 talls a sobre i deixeu-la coure al forn durant 1 hora a 200 graus.