Pa de mantega i fuet de vic

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Gruber
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Syrah (Hotel AB Skipper), Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa mare:
  • 200 g de farina
  • 80 g de llevat fresc
  • 120 ml d'aigua
  • Per als panets:
  • 500 g de farina
  • 50 g de sucre
  • 15 g de sal
  • 125 ml de llet
  • 125 ml d'aigua
  • 60 g de mantega
  • 1 fuet

PREPARACIÓ

Per fer la massa mare, poseu en un bol el llevat i l'aigua i remeneu-ho bé amb un batedor.
Quan el llevat estigui ben dissolt, afegiu-hi la farina i remeneu-ho amb les mans fins que quedi una massa compacta.

A continuació, afegiu a la massa mare la resta de la farina, l'aigua, la llet, la sal i el sucre, barregeu-ho tot bé amb les mans i deixeu reposar la massa a la nevera durant 12 hores. Després, estireu la massa amb un corró en forma de creu, poseu-hi la mantega al mig, tapeu-la amb la massa i torneu-la a estirar amb el corró. Tot seguit, torneu a plegar la massa i estireu-la novament amb el corró. Després, poseu-hi el fuet ja picat a sobre, enrotlleu la massa i talleu-la a rodanxes. Seguidament, poseu les rodanxes dins dels motllos i deixeu-los fermentar al forn durant 30 minuts a 50 graus, amb una olla d'aigua calenta al costat. Finalment, retireu l'olla d'aigua i deixeu coure els pans al forn a 200 graus durant 10 minuts.

I ja per acabar, desemmotlleu els pans i ja els podreu servir.