Pa de cereals
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Bellsolà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baluard, Barcelona (Barceloneta)
INGREDIENTS
- 1 kg de farina de força
- 600 g d'aigua
- 25 g de sal
- 175 g de llevat natural
- 5 g de llevat
- 5 g de germen de blat
- 60 g de sèsam
- 45 g de civada
- 45 g de llinosa fosca
- 100 g d'aigua
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata el sèsam, la civada i la llinosa fosca, barregeu-los bé amb les mans i deixeu-los torrar al forn durant uns minuts.
Després, afegiu-hi una mica d'aigua, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar una estona.
A continuació, poseu en un bol la farina, el llevat natural, el germen de blat i l'aigua, amasseu-ho amb les mans durant uns 5 minuts i deixeu-ho reposar durant mitja hora. Tot seguit, afegiu-hi el llevat i la sal, i continueu amassant durant 5 minuts més. Després, poseu-hi els cereals, amasseu-ho un parell de minuts més i deixeu-ho reposar durant una hora. Seguidament, talleu la massa en peces de 400 grams, mulleu-la amb aigua, arrebosseu-la amb els cereals i deixeu-la reposar a la nevera durant tota la nit. Finalment, poseu una safata amb uns quants glaçons al forn i, en una altra safata, poseu-hi la massa i deixeu-la coure a 200 graus durant 40 minuts.
Després, afegiu-hi una mica d'aigua, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar una estona.
A continuació, poseu en un bol la farina, el llevat natural, el germen de blat i l'aigua, amasseu-ho amb les mans durant uns 5 minuts i deixeu-ho reposar durant mitja hora. Tot seguit, afegiu-hi el llevat i la sal, i continueu amassant durant 5 minuts més. Després, poseu-hi els cereals, amasseu-ho un parell de minuts més i deixeu-ho reposar durant una hora. Seguidament, talleu la massa en peces de 400 grams, mulleu-la amb aigua, arrebosseu-la amb els cereals i deixeu-la reposar a la nevera durant tota la nit. Finalment, poseu una safata amb uns quants glaçons al forn i, en una altra safata, poseu-hi la massa i deixeu-la coure a 200 graus durant 40 minuts.