Pa amb vi i sucre

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 8 ous

    150 g de sucre

    2 beines de vainilla

    500 g de llet

    50 g de nata (35% de matèria grassa)

    una culleradeta de canyella en pols

    300 g de vi negre jove

    100 g de sucre morè

    2 taronges

    un pa de pagès

PREPARACIÓ

Traiem la polpa de les beines de vainilla. Ho bullim tot amb la llet i la nata. Un cop ha arrencat el bull, ho retirem del foc i ho deixem reposar.

Separem la clara i del rovell dels ous. En un bol, hi blanquegem els 8 rovells amb els 150 grams de sucre blanc. Un cop han augmentat de volum, hi barregem la llet amb la vainilla.

Posem un pot amb un dit d'aigua a foc lent. Posem el pot dels rovells sobre aquesta aigua i ho remenem sense parar. Un cop ens agafa densitat, ho passem a un pot amb aigua i glaçons per tallar-ne la cocció.

Fem suc d'una taronja, hi barregem 50 grams de sucre morè, 300 g de vi negre, i ho posem al foc fins que s'evapori una mica i ens agafi una textura més densa.

Fem una barreja d'una culleradeta de canyella en pols i 50 grams de sucre.

Tallem el pa (en traiem la crosta i ens la reservem per a altres elaboracions). En fem daus –de la mida d'una capsa de mistos-, suquem el pa en l'almívar de vi. L'arrebossem amb la barreja que hem fet de sucre morè i canyella en pols.

Ho servim fent una cullerada ben grossa de la crema anglesa i el pa per sobre. També hi ratllem taronja per sobre.