Pa amb tomàquet, sardines i raïm

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • - 1 coca d'oli o similar
  • - 4 sardines (o arengades o de la costa)
  • - 16 grans de raïm blanc
  • - 1 tomàquet de penjar
  • - oli d'oliva verge extra de baixa acidesa

PREPARACIÓ

1. Tallem la coca o la xapata com si fos per fer un entrepà.

2. Si hem comprat sardines fresques les haurem demanat escatades i netes de cap i ventre. Si són de la costa les podem netejar nosaltres.

3. Escaldarem el raïm i el tomàquet 4 segons en aigua bullint i els passarem immediatament a un bol amb aigua i gel. Pelats i nets de llavors.

4. Marcarem (Courem) les sardines a la planxa. Els traurem l'espina. Si les sardines són de la costa, com que són salades, no cal coure-les.

5. Farem un bon pa amb tomàquet de la següent manera: primer, els trossos de tomàquet i els grans de raïm i damunt les sardines. Els més atrevits podeu fer una picada d'all, julivert i xocolata negra i salsar la coca amb aquesta picada.