Pa amb oli, xocolata, roses i fruita de la passió

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xixo Castaño
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
  • Dieta: Per a esportistes

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 300 g de pa del dia anterior
  • 125 g de cobertura de xocolata
  • 125 g de crema de llet
  • 15 g d'aigua de roses
  • 1/4 l de suc de fruita de la passió
  • 125 g sucre
  • 2 fulles de gelatina de cua de peix
  • oli d'oliva
  • 4 pètals de rosa
  • sal de Gerri

PREPARACIÓ

Per fer els lingots de xocolata amb roses, poseu en un cassó al foc, al bany maria, la xocolata, la crema de llet i l'aigua de roses, tot junt, i remeneu-ho perquè s'integri ben bé tot. Quan estigui ben desfet, disposeu-ho en motlles de silicona i deixeu-ho a la nevera durant 12 hores.

Mentrestant, poseu en remull els fulls de gelatina.

Per fer la gelatina de fruita de la passió, poseu a bullir el suc de fruita de la passió amb el sucre, en un cassó al foc, durant 5 minuts. Després, afegiu-hi els fulls de gelatina escorreguts, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, aboqueu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera durant 6 hores.

A continuació, traieu la crosta del pa, talleu-lo a llesques, de les llesques feu-ne rectangles una mica més grans que els lingots de xocolata, i fregiu-los en una paella amb poc oli, fins que quedin ben cruixents. Seguidament, sense treure la paella del foc, poseu un lingot de xocolata de roses a sobre del pa, tireu-li un raig d'oli per sobre, tapeu la paella i retireu-ho del foc quan la xocolata comenci a fondre's.

Finalment, treballeu la gelatina de fruita de la passió amb unes varetes manuals fins que us quedi cremosa.

I ja per acabar, emplateu el pa amb el lingot de xocolata, poseu-hi una mica de sal per sobre i un bon raig d'oli, coroneu-ho amb un pètal de rosa i serviu-ho acompanyat d'una mica de gelatina de fruita de la passió.