Ozne Haman (Orelles d'Aman) - Comunitat jueva

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Nieves, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de farina
  • 250 g de sucre
  • 1 sobre de llevat
  • 2 ous
  • 125 cc de suc de taronja
  • 75 cc d'oli de gira-sol

PREPARACIÓ

En un bol de mida grossa, barregeu-hi tots els ingredients, pastant amb les mans, fins que aconseguiu una massa fina, sense grumolls, però que s'enganxi una mica als dits, ja que si s'absorbeix tota la farina, després de coure queda molt resseca.
Per donar forma a les "orelles", agafeu una porció de la massa, esteneu-la perquè quedi fina i, amb una copa o un got, talleu-la de forma rodona.
Farciu-la amb el que més us agradi (xocolata, coco, melmelada, o el més típic: dàtils i nous).
Poseu el farciment al mig i tanqueu la massa donant-hi una forma més aviat triangular, deixant que es vegi una mica de farciment.
Enforneu les "orelles" entre 5 i 10 minuts.
Un cop cuites, deixeu-les refredar i, després, escampeu-hi sucre glaç per sobre.
Segons els entesos, són molt més bones al cap d'un parell o tres de dies de coure-les.