Ous remenats amb garoines

INGREDIENTS

  • 6 ous de confiança
  • 24 garoines
  • Mantega
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Netegeu les garoines i reserveu-ne les oves.

2. Deixateu els ous. Barregeu-hi les oves de garoina.

3. Poseu un cassó d'aigua a bullir.

4. Aboqueu la barreja en un recipient que càpiga dins el cassó i coeu els ous al bany maria, sense parar de remenar.

5. Afegiu-hi una nou de mantega, saleu amb moderació.

6. Serviu els ous remenats, calents i cremosos.

7. Acompanyeu-los de pa de molla espessa, torrat, i d'un cava brut nature.

Les garoines: Parlar de garoines a la cuina és gairebé una falta de respecte per a aquest acte litúrgic comunitari que és la garoinada. Abans, doncs, de cap recepta cuinada diguem que la manera més genuïna, tradicional i popular, a la costa catalana, és aquesta menjada col•lectiva. A la Costa Brava, als mesos d'hivern, la garoinada és icona d'àpat a l'aire lliure, vora mar; a Palafrugell n'han fet motiu de campanya gastronòmica. L'àpat consisteix a obrir garoines i netejar-les amb aigua de mar i menjar-se-les de manera natural, acompanyades de llesques de pa del bo, botifarra negra i vi vermell.