Ous farcits

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Júlia Tutusaus (12 anys)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 ous
  • 1 llauna de tonyina
  • Per a la maionesa:
  • 2 ous
  • oli d'oliva
  • pessic de sal
  • Unes gotes de llimona
  • Per acompanyar:
  • 500 g mongeta tendra
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en un pot bulliu 4 ous en aigua freda durant uns 10 minuts aproximadament.

Mentrestant, en un altre pot escalfeu l'aigua per a les mongetes. Quan arrenqui el bull, poseu-hi les mongetes, despuntades i trossejades, afegiu-hi una cullerada de sal i un raig d'oli i deixeu-les coure una estona. Quan estiguin tendres, retireu-les del foc, escorreu-les i deixeu-les refredar.

A continuació, traieu els 4 ous del foc i refredeu-los en un recipient amb aigua freda i gel.

Per fer la maionesa, poseu en un got per batre dos ous, un raig d'oli, un polsim de sal i unes gotes de llimona i, sense aixecar la batedora ni moure-la, feu-la anar a màxima potència fins que us quedi lligada.

Un cop s'hagin refredat els ous, peleu-los, talleu-los per la meitat, traieu-los els rovells, reserveu-ne un per decorar, i poseu la resta de rovells en un bol amb la tonyina i dues cullerades soperes de maionesa i barregeu-ho bé.

Tot seguit, farciu els ous amb la barreja, ratlleu-hi per sobre el rovell que havíeu reservat i deixeu-los a la nevera una estona.

I ja per acabar, poseu 3 ous en un plat i acompanyeu-los amb les mongetes, que les podeu amanir amb una mica de maionesa, o amb oli i sal.