Ous estrellats amb pernil ibèric
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Narro
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Nuclo, L'Hospitalet de Llobregat
- Informació nutricional -Obre
Els ous son una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, de fet està considerada com a patró de referència proteic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 patates kennebec grosses
- 8 ous ecològics
- 1 l d'oli d'oliva suau
- 280 g de pernil ibèric tallat fi
- 2 patates violeta
- escates de sal
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les patates kennebec, talleu-les a quarts, lamineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer les xips de patata, a la mateixa paella fregiu les patates violeta ja tallades a rodanxes molt fines amb una mandolina.
Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella fregiu els ous durant un parell de minuts.
Tot seguit, poseu-los en un bol juntament amb les patates kennebec i les escates de sal i barregeu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb la barreja de patata i ou, desemmotlleu-ho, poseu-hi el pernil ibèric a sobre i guarniu el plat amb les xips de patata violeta.
Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer les xips de patata, a la mateixa paella fregiu les patates violeta ja tallades a rodanxes molt fines amb una mandolina.
Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.
A continuació, a la mateixa paella fregiu els ous durant un parell de minuts.
Tot seguit, poseu-los en un bol juntament amb les patates kennebec i les escates de sal i barregeu-ho tot bé amb una forquilla.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb la barreja de patata i ou, desemmotlleu-ho, poseu-hi el pernil ibèric a sobre i guarniu el plat amb les xips de patata violeta.