Ous estrellats amb pernil ibèric

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Narro
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Nuclo, L'Hospitalet de Llobregat
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous son una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, de fet està considerada com a patró de referència proteic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 patates kennebec grosses
  • 8 ous ecològics
  • 1 l d'oli d'oliva suau
  • 280 g de pernil ibèric tallat fi
  • 2 patates violeta
  • escates de sal

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates kennebec, talleu-les a quarts, lamineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.

Quan estiguin dauradetes, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.

Per fer les xips de patata, a la mateixa paella fregiu les patates violeta ja tallades a rodanxes molt fines amb una mandolina.

Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.

A continuació, a la mateixa paella fregiu els ous durant un parell de minuts.

Tot seguit, poseu-los en un bol juntament amb les patates kennebec i les escates de sal i barregeu-ho tot bé amb una forquilla.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb la barreja de patata i ou, desemmotlleu-ho, poseu-hi el pernil ibèric a sobre i guarniu el plat amb les xips de patata violeta.
Anar al contingut