Ous escalfats amb tòfona i crema de patates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Muniesa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Via Veneto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 ous de Calaf
  • 40 g de tòfona negra
  • 100 g de crema de patates (patata bullida, oli i sal)
  • 4 cruixents de pa
  • salsa holandesa
  • aigua i vinagre

PREPARACIÓ

Per començar, amb aigua bullint i una mica de vinagre, poseu-hi els ous sencers i sense closca i deixeu-los bullir durant 3 minuts.
Després, refredeu-los en un bol amb aigua freda.

Per fer la crema de patates, en un cassó amb aigua i sal, bulliu-hi les patates pelades i tallades a trossos. A continuació, poseu-les a la Thermomix amb una mica d'oli.

Finalment, emplateu la crema de patates, poseu-hi els ous a sobre, salseu-ho amb la salsa holandesa i gratineu-ho al forn durant un minut.

I ja per acabar, poseu la tòfona ratllada a sobre dels ous i guarniu el plat amb el cruixent de pa.