Ous amb tòfona i patata confitada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Coll
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: San Marco, Escaldes (Engordany)Andorra

INGREDIENTS

  • 4 ous frescos
  • 50 g de tòfona d'estiu
  • 300 g de patata nova
  • 200 g de llard de porc
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • porradell
  • oli de tòfona

PREPARACIÓ

Per començar, folreu una tassa amb paper film.
Poseu-hi una mica d'oli de tòfona i trenqueu l'ou i poseu-lo a sobre. Després, salpebreu-ho i emboliqueu l'ou amb làmines de tòfona. Tanqueu el paper film lligant-lo amb un cordill. A continuació, poseu llard de porc en un cassó i deixeu-ho coure. Mentrestant, talleu les patates en làmines fines i quan el llard es comenci a desfer, incorporeu-les al cassó. Quan estiguin confitades, escorreu-les i col·loqueu-les en una safata pel forn. Tot seguit, salpebreu-les i gratineu-les. Després, poseu l'ou embolicat al microones durant 20 segons, doneu-li la volta i deixeu-lo 10 segons més. Quan estigui cuit, treieu-li el paper film. I ja per acabar, emplateu les patates, col·loqueu l'ou a sobre i decoreu-ho amb tòfona, oli de tòfona i porradell picat.