Ous amb tòfona i patata confitada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Coll
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: San Marco, Escaldes (Engordany)Andorra
INGREDIENTS
- 4 ous frescos
- 50 g de tòfona d'estiu
- 300 g de patata nova
- 200 g de llard de porc
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- porradell
- oli de tòfona
PREPARACIÓ
Per començar, folreu una tassa amb paper film.
Poseu-hi una mica d'oli de tòfona i trenqueu l'ou i poseu-lo a sobre. Després, salpebreu-ho i emboliqueu l'ou amb làmines de tòfona. Tanqueu el paper film lligant-lo amb un cordill. A continuació, poseu llard de porc en un cassó i deixeu-ho coure. Mentrestant, talleu les patates en làmines fines i quan el llard es comenci a desfer, incorporeu-les al cassó. Quan estiguin confitades, escorreu-les i col·loqueu-les en una safata pel forn. Tot seguit, salpebreu-les i gratineu-les. Després, poseu l'ou embolicat al microones durant 20 segons, doneu-li la volta i deixeu-lo 10 segons més. Quan estigui cuit, treieu-li el paper film. I ja per acabar, emplateu les patates, col·loqueu l'ou a sobre i decoreu-ho amb tòfona, oli de tòfona i porradell picat.
Poseu-hi una mica d'oli de tòfona i trenqueu l'ou i poseu-lo a sobre. Després, salpebreu-ho i emboliqueu l'ou amb làmines de tòfona. Tanqueu el paper film lligant-lo amb un cordill. A continuació, poseu llard de porc en un cassó i deixeu-ho coure. Mentrestant, talleu les patates en làmines fines i quan el llard es comenci a desfer, incorporeu-les al cassó. Quan estiguin confitades, escorreu-les i col·loqueu-les en una safata pel forn. Tot seguit, salpebreu-les i gratineu-les. Després, poseu l'ou embolicat al microones durant 20 segons, doneu-li la volta i deixeu-lo 10 segons més. Quan estigui cuit, treieu-li el paper film. I ja per acabar, emplateu les patates, col·loqueu l'ou a sobre i decoreu-ho amb tòfona, oli de tòfona i porradell picat.